http://www.skovgaardmuseet.dk/Forside.aspx

Længsel. Lundbye og Kierkegaard

17. januar - 25. maj 2014

Museerne Nivaagaards Malerisamling, Ribe Kunstmuseum og Skovgaard Museet har sat sig for sammen med Søren Kierkegaard Forskningscenteret at belyse guldaldermaleren J. Th. Lundbyes optagethed af Søren Kierkegaards eksistenstænkning.

25. juli - 28. oktober 2012
 

Skovgaard Museets 75 års jubilæum

Den 25. juli 1937 slog Skovgaard Museet dørene op for første gang. Et museum opfattes traditionelt som en institution, hvor alt er statisk, stillestående og støvet. Med udstillingen vil museet gerne demonstrere den store udvikling, det har gennemgået i løbet af de 75 år. Fra museets allerførste erhvervelse til den allerseneste. Fra en tidligere museumsleders minder om sin tid på museet til en video på YouTube af en gæsts besøg på museet.

Hør DR-radioindslag om jubilæet her >>

Udstillingen vil præsentere værker fra museets samling i forhold til de historier, man normalt ikke fortæller publikum. For eksempel, at museets første leder var en passioneret samler af Thorvald Bindesbølls kunsthåndværk på et tidspunkt, hvor Bindesbøll ikke var på mode, og at museet nu, hvor Bindesbøll anses for at være landets første og største designer, har en utrolig fin samling af hans kunsthåndværk fra keramik over møbler til lysekroner. Eller hvad var det egentlig for nogle værker, som Skovgaard familien skænkede museet, da det blev oprettet?

Et museum er skabt af de mennesker, der har givet deres tid og energi og ideer til det. Men hvordan har de mennesker sat deres spor på museet? Hvad har museumslederen købt til museets samling -og hvorfor? Hvad er museets inventarnummer 00.001? Hvor lå museet inden det flyttede til det nuværende hus i 1982?

Udstillingen ledsages af en jubilæumsudgivelse, der præsenterer de bedste værker fra museets samling. Bogen vil også rumme artikler om museets historie samt interviews med en række af de personer, som har spillet en rolle gennem museets historie. Det er for eksempel en tidligere museumsleder, en tidligere militærnægter, en tidligere bestyrelsesformand, nuværende personale, samt medlemmer af Skovgaard familien.

Værkerne på udstillingen præsenteres ud fra den historiske frem for den kunsthistoriske sammenhæng. Et rum vil rumme værker erhvervet af museets første leder, et andet rum de helt anderledes værker, som museets anden leder erhvervede, og et tredje rum værker skænket af Skovgaard familien. For værkerne indgår i en historisk sammenhæng, men det er som regel den æstetiske sammenhæng, der præsenteres for museumsgæsterne. Samlingen er således med til at fortælle museets historie og er ikke blot løsrevne malerier i hver deres ramme. Museets fortid er ikke synlig på det nuværende museum, men på denne udstilling vil den blive fortalt, så der skabes en bevidsthed om, hvad Skovgaard Museet har været, og dermed også om, hvad det er i dag..


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 13:44

Yes,🤗 Jeg er med Elly ! Lyder fantastisk !!! Knus Mette

...
11.07 | 23:38

Hej Annette
Der er desværre ikke flere pladser på rejsen til Kas. Vil du kontaktes, hvis der bliver afbud.
Vh Elly
malerejser@hotmail.com

...
08.04 | 15:16

Vedrørende. Rejse i september. 2016. Er der plads på turen, og hvad er prisen.
Mvh Annette Frandsen, gumme2@ofir.dk

...
24.10 | 00:18

Hej Hanne. Har du kigget de øvrige sider igennem? Lige nu er der planlagt minimaleferie på Hjerl Hede i april og maleferie i Kas igen i uge 39 i 2014. Vh Elly

...
Du kan lide denne side