Flodbyen Dalyan i Tyrkiet 24. - 31. maj 2014
Dalyan og omegn


Floden mellem Köycegiz-søen og Middelhavet snor sig dovent gennem landskabet - den baner sig vej gennem et af sydvestkystens mest fortryllende naturområder og puffes på plads af de høje bjerge. Fra hovedvejen mellem Marmaris og Fethiye går turen mod havet ad en smal snoet vej forbi plantager med citrusfrugter, bomuldsmarker og småhuse. Her ved flodkanten midt i idyllen ligger Dalyan. ”Fiskefælde” - byen har taget navn efter fiskebankerne i floddeltaet syd for byen, men er blevet kendt for meget andet end fiskerestauranternes indbydende menukort. Byen, der hvert år besøges af tusindvis af turister fra hele verden, har med sin enkle charme formået at bevare landsbylivet. Gode hoteller og pensioner afløses af de lokale handlendes småbutikker. Livet går sin vante gang trods det store antal gæster. For byen tiltrækker besøgende langs hele kysten med de eventyragtige klippegrave, der ligger højt oppe i klippevæggen ovenfor byen - turen kombineres ofte med et besøg ved ruinerne af den antikke by, Kaunos og en sejltur på floden gennem sivskovene til Köycegiz-søen og mudderbadene. Men området, der gemmer på oplevelser for både naturelskere og historieinteresserede, indbyder til mere end et dagsbesøg.
Stranden regnes blandt de fineste langs den tyrkiske sydvestkyst. Den har fået særlig betydning som beskyttet område for havskildpadder - og er Caretta-skildpaddernes sidste yngleplads ved Middelhavet. Köycegiz-søen byder på et rigt, varieret fugle- og planteliv, og de svovlholdige mudderbade siges at have helbredende virkning på alverdens sygdomme. Kaunos ligger 152 meter over havets overflade. Sceneriet og beliggenheden omkring byen gør besøget til en speciel oplevelse. Teatret, der blev bygget i romersk tid, er den bedst bevarede af ruinerne, men resterne af kirken fra den byzantinske tid og det romerske bad er ligeledes bemærkelsesværdige.


Midas Pension

Midas Pension er centralt beliggende i Dalyan direkte ved floden og med udsigt til klippegravene i bjergene overfor.

Midas Pension har 10 enkelt indrettede dobbeltværelser med bad og toilet, samt aircondition som kan lejes ved ankomst.

Læs og se mere om Dalyan og Midas Pension på:

www.dalyanonline.net og  www.midasdalyan.com


I Dalyan sætter vi ligesom i Kas fokus på glæden ved at opleve med blyant og pensel i hænderne sammen. Vi kender Dalyan og omegn rigtig godt og ved hvor de maleriske hotspots er og deler dem gerne med andre. Man kan vælge at følges med os til de steder, hvor vi vil  tegne og male, men man kan også selv gå ud på egen hånd og opsøge sine motiver. Derfor skal man på denne maleferie selv kunne gribe nuet, sætte sig og arbejde selvstændigt. Sidst på dagen samles vi til fælles billedsnak og gensidig inspiration og sparring.

Rejseselskabet www.detur.dk er teknisk arrangør for rejsen og ansvarlig for fly, transfer og hotel. Rejsens pris er 5500 kr. der dækker for flybillet, transfer, ophold på pension Midas i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, malefællesskab og billedgennemgang samt bådtur inkl. frokost til Itzuzustranden.  

Rejseforsikring og afbestillingsforsikring er på eget ansvar. Kan erhverves ved eget forsikringsselskab.

Bemærk at jvf. lovændringer gældende fra 1. januar 2008 dækker det gule sygesikringskort ikke længere i Tyrkiet. Tegn derfor sygeforsikring særskilt.

Al forplejning undtagen morgenmad er på egen regning.
Husk guide og drikkepenge.

Drikkevarer ikke indregnet.

Materialer til tegning og maling må selv indkøbes og medbringes.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Mette Kamph | Svar 26.06.2017 13:44

Yes,🤗 Jeg er med Elly ! Lyder fantastisk !!! Knus Mette

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 13:44

Yes,🤗 Jeg er med Elly ! Lyder fantastisk !!! Knus Mette

...
11.07 | 23:38

Hej Annette
Der er desværre ikke flere pladser på rejsen til Kas. Vil du kontaktes, hvis der bliver afbud.
Vh Elly
malerejser@hotmail.com

...
08.04 | 15:16

Vedrørende. Rejse i september. 2016. Er der plads på turen, og hvad er prisen.
Mvh Annette Frandsen, gumme2@ofir.dk

...
24.10 | 00:18

Hej Hanne. Har du kigget de øvrige sider igennem? Lige nu er der planlagt minimaleferie på Hjerl Hede i april og maleferie i Kas igen i uge 39 i 2014. Vh Elly

...
Du kan lide denne side